Training ‘Ik Leer Leren’

Moeite met leren en huiswerk maken? Het gevoel dat er meer inzit? Allerlei verschillende redenen kunnen veroorzaken dat een kind moeite heeft met leren en het uitvoeren van schooltaken. Bijvoorbeeld door leerblokkades, beperkte concentratie, angst om te falen of het hanteren van een verkeerde leerstrategie. ‘Ik Leer Leren’ is een training welke niet over de inhoud gaat, maar juist ontdekken wat het beste werkt voor het kind omtrent leren!

 

De training ‘Ik Leer Leren’ helpt het kind bij het ontdekken van de persoonlijke leerstijl. Het biedt vervolgens methodes die hierbij het beste aansluiten. Het kind leert de ontdekte knelpunten om te buigen om tot effectiever leren te komen. RIOzorg biedt de training aan kinderen van groep 7 en 8, maar ook aan leerlingen van de brugklas.

 

Tijdens de ‘Ik Leer Leren’ training ontdekt het kind de eigen sterke kanten en de eigen voorkeuren. Dit met als doel erachter te komen wat de persoonlijke leerstijl is. Hierdoor kan het kind zich op een gerichte manier de leermethode eigen maken. Stapsgewijs verbetert hierbij de concentratie en motivatie. Het kind leert het leerwerk en de schooltaken optimaal te plannen en uit te voeren.

 

‘Ik Leer Leren’ is ontwikkeld door Centrum Tea Adema, kinder-, jongeren en opvoedcoaching. RIOzorg heeft een team gecertificeerde Ik Leer Leren- trainers. Ze zijn gereed en enthousiast om de training ‘Ik Leer Leren’ op zowel primair onderwijs alsmede voortgezet onderwijs (brugklas) te faciliteren in heel het land.

 

Ervaringen van deelnemers en trainer


Een basisschoolleerling uit Ede:
“Dat ik me niet kon concentreren zat in m’n hoofd, ik blijk het net zo goed als mijn vriendinnetje te kunnen als ik maar in mezelf blijf geloven.”


Reactie over leerling Bobbie:
“Ze vond de training leuk en leerzaam. Ze heeft geleerd om te proberen positief te gaan denken. De opdracht bij motivatie vond ze leerzaam omdat ze heeft geleerd dat ze bij een moeilijk opdracht samen kan gaan werken. Samen lukt het beter. En ze heeft geleerd dat ze moet proberen om een ‘saaie’ opdracht leuk te maken.”


Reactie van de ouders van Nikki:
“Nikki vindt de bijeenkomsten heel erg fijn. Ze voelt zich enorm gehoord en begrepen.”


Ik leer leren-trainer van RIOzorg:
“De school van een 12-jarige jongen uit groep 8 gaf aan dat deze jongen de training nodig had omdat hij onbenaderbaar, onbereikbaar en ongemotiveerd was. Voorafgaand de derde bijeenkomst van de training kwam hij thee met mij drinken en vertelde honderduit over zijn mooie cijfers en concrete toekomstplannen.”Lesinhoud training ‘Ik Leer Leren’

De ‘Ik Leer Leren’ training bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De training vindt klassikaal plaats op school.

 Les 1Vaststellen trainingsdoelen en ontdekken van de eigen leervoorkeuren
 Les 2Leren omgaan met faalangst en motivatie strategieën
 Les 3Leren plannen/organiseren en leren gebruiken van het geheugen
 Les 4Leren omgaan met concentratie
 Les 5Leertechnieken op het gebied van taal, rekenen en symboliek

 

 

 

 

Kosten van de training

De prijs is op aanvraag. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie.

 

Maximaal aantal deelnemers

Voor de training ‘Ik Leer Leren’ geldt een maximaal aantal deelnemers van zes kinderen per training.

 

Voor scholen: aanvraag training voor uw school

Heeft u als school interesse om de training ‘Ik Leer Leren’ aan te bieden aan de leerlingen van groep 7/8 of de brugklas van uw school? Neem gerust contact op met RIOzorg via het onderstaande formulier; we denken graag met jullie mee.

 

Voor ouders/verzorgers: aanmelden van uw kind

Interesse in de training voor uw kind? RIOzorg organiseert in samenwerking met scholen deze training. Neem gerust contact op om meer informatie te krijgen rondom deze training op de school van uw kind.

 

Contactformulier


ouder/verzorgerschool (bijv. IB'er of leerkracht)