Training Ik leer leren

Heeft uw kind/leerling moeite met leren en huiswerk? Heeft u het gevoel dat er meer in zit? Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor het kind niet tot leren kan komen. Bijvoorbeeld door leerblokkades, beperkte concentratie, angst om te falen of het hanteren van een verkeerde leerstrategie.

De training Ik leer leren helpt het kind te ontdekken waar zij vastlopen met leerwerk en schooltaken. Het kind leert deze knelpunten om te buigen om tot effectiever leren te komen. RIOzorg biedt de training aan kinderen van groep 7 en 8.

Tijdens de Ik leer leren-training ontdekt het kind ook wat hun sterke kanten zijn en wat hun persoonlijke leerstijl is. Hierdoor kunnen zij gericht de leermethode eigen maken. Stapsgewijs verbetert hierbij de concentratie en motivatie en leert het kind het leerwerk en de schooltaken optimaal te plannen en uit te voeren.

Ik leer leren is ontwikkeld door Centrum Tea Adema, kinder-, jongeren en opvoedcoaching. RIOzorg heeft een team collega’s die succesvol de opleiding voor Ik leer leren-trainer hebben afgerond. Zij zijn gereed en enthousiast om de training Ik leer leren op de school van het kind te geven.

 

Ervaringen van deelnemers en trainer


Een basisschoolleerling uit Ede:
“Dat ik me niet kon concentreren zat in m’n hoofd, ik blijk het net zo goed als mijn vriendinnetje te kunnen als ik maar in mezelf blijf geloven.”


Reactie over leerling Bobbie:
“Ze vond de les leuk en leerzaam. Ze heeft geleerd om te proberen positief te gaan denken. De opdracht bij motivatie vond ze leerzaam omdat ze heeft geleerd dat ze bij een moeilijk opdracht samen kan gaan werken. Samen lukt het beter. En ze heeft geleerd dat ze moet proberen om een ‘saaie’ opdracht leuk te maken.”


Reactie van de ouders van Nikki:
“Nikki vind de bijeenkomsten heel erg fijn. Ze voelt zich enorm gehoord en begrepen.”


Ik leer leren-trainer van RIOzorg:
“De school van een 12-jarige jongen uit groep 8 gaf aan dat deze jongen de training nodig had omdat hij onbenaderbaar, onbereikbaar en ongemotiveerd was. Voorafgaand de derde bijeenkomst van de training kwam hij thee met mij drinken en vertelde honderduit over zijn mooie cijfers en concrete toekomstplannen.”Lesinhoud training Ik leer leren
De training bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Ze worden gegeven op de school van uw kind.

 Les 1Vaststellen trainingsdoelen en ontdekken van de eigen leervoorkeuren
 Les 2Leren omgaan met faalangst en motivatie strategieën
 Les 3Leren plannen/organiseren en leren gebruiken van het geheugen
 Les 4Leren omgaan met concentratie
 Les 5Leertechnieken op het gebied van taal, rekenen en symboliek

 

Kosten van de training
De prijs is op aanvraag. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie.

 

Maximaal aantal deelnemers
6 kinderen per training.

 

Voor ouders/verzorgers: aanmelden van uw kind
Neem via het onderstaande formulier contact op met onze regiomanagers om uw kind aan te melden en meer informatie te krijgen over onder andere de exacte prijs. Eén van onze regiomanagers regelt in samenwerking met de school van uw kind de mogelijkheden voor de training.

 

Voor scholen: aanvraag training voor uw school
Heeft u als school interesse om de training Ik leer leren aan te bieden aan de kinderen van jullie school? Neem gerust via het onderstaande formulier contact op met onze regiomanagers, wij bespreken het graag met u.

 

Contactformulier


ouder/verzorgerschool (bijv. IB'er of leerkracht)

Maatregelen coronavirus

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen