RIOzorg Online

RIOzorg staat klaar voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar die vastlopen in hun ontwikkeling. We onderzoeken en behandelen signalen die wijzen op ADHD, ASS (autisme), gedragsproblemen, trauma, angst, dwang, tics en somberheid. We bieden ondersteuning aan het kind, de jongere én hun ouders/verzorgers.

 

Online behandeling en begeleiding

Ons streven is om onze zorg dichtbij aan te bieden. Naast meer dan 30 behandellocaties in Nederland bieden we ook online behandeling en begeleiding aan via RIOzorg Online. Dit gebeurt via online beeldbellen in een beveiligde online omgeving en het kan vanaf elke gewenste locatie. De benodigdheden hiervoor zijn: een computer, laptop, tablet of smartphone met een camera en microfoon én internetverbinding. Onze voorkeur gaat uit naar een computer of laptop.

We hebben een team van deskundige behandelaren voor u klaar staan bij RIOzorg Online. Zij hebben de opleiding Live Online Leren-methodiek succesvol afgerond, dit is een gecertificeerde methode om interactief online te behandelen en begeleiden.

 

 

Huidige aanbod van RIOzorg Online

We zijn volop bezig met de ontwikkeling van het geven van online behandeling. RIOzorg Online biedt op dit moment online psycho-educatie (PE) in groepsvorm voor de ouders/verzorgers van onze cliënten. Hieronder leest u er meer over.

 

Psycho-educatie voor ouders/verzorgers

Bij psycho-educatie (PE) leggen we precies uit wat het probleem is wat uw kind ervaart bij hun ontwikkeling. Als u meer leert over de betekenis van een gestelde classificatie, gaat u bepaald gedrag van uw kind herkennen en begrijpen. Dit helpt u om beter en makkelijker met uw kind om te gaan. De PE is in groepsvorm. Dit is ons huidige PE-aanbod:

  • PE ADHD: deze bestaat uit 4 sessies (1 sessie per week, totaal 4 weken)
  • PE ASS/autisme: deze bestaat uit 3 sessies (1 sessie per week, totaal 3 weken)

Tijdstip: de sessies vinden 1 keer per week plaats op maandag- of dinsdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur.

 

Aanmelden via uw behandelaar

Ouders/verzorgers van cliënten die bij ons in behandeling zijn kunnen zich via de behandelaar aanmelden voor de PE. Neem hiervoor contact met hem/haar op. De PE wordt vergoed door de gemeente.

 

Ervaringen van deelnemers van de online PE via RIOzorg Online

 

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze online behandelaren via online@riozorg.nl.

 

Maatregelen coronavirus: onze werkwijze

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen