RIOzorg | Online behandeling en begeleiding

 

RIOzorg wil toonaangevend zijn op het gebied van online behandelen. RIOzorg staat bekend om haar zorg in de directe omgeving van de jeugdige waar nauw wordt samengewerkt met opvoeders, school en andere professionals. Dit is met RIOzorg Online niet anders. Digitaal maar wel dichtbij! Dit maakt ons uniek. Wij hebben altijd oog voor de specifieke persoonlijke situatie van het kind en bepalen gezamenlijk welke stappen we zetten om te komen tot een adequaat behandelproces.

Wij leveren kwaliteit van zorg door met een bevlogen team van experts een kwalitatief hoogwaardig online aanbod aan te bieden. Dit doen we via een toegankelijk online platform waarbij professionals, cliënten en betrokkenen elkaar ontmoeten en intensief met elkaar kunnen samenwerken. Daarbij heeft digitaal werken een aantal voordelen! Zo is er direct toegang tot extra informatie middels zelfstudie, worden er op een interactieve manier modules aangeboden, kunnen ouders in contact komen met elkaar en worden er verschillende werkvormen aangeboden aan cliënten (voor meer betrokkenheid).

De afspraken vinden plaats vanuit thuis of vanuit school. Dit draagt bij omdat dit een vertrouwde omgeving is voor ouders en de cliënt. Bovendien kunnen afspraken gepland worden onder schooltijd en buiten kantooruren. Dit is lekker efficiënt en zo wordt er ook nog reistijd bespaard! Hierdoor kan met beperkte financiële middelen zoveel mogelijk kwalitatief goede zorg worden aangeboden.

 

 

Huidige aanbod van RIOzorg Online

We zijn volop bezig met de ontwikkeling van het geven van online behandeling. RIOzorg Online biedt op dit moment online psycho-educatie (PE) in groepsvorm voor de ouders/verzorgers van onze cliënten. Dit is ons huidige PE-aanbod:

  • PE ADHD: deze bestaat uit 4 sessies (1 sessie per week, totaal 4 weken)
  • PE ASS/autisme: deze bestaat uit 3 sessies (1 sessie per week, totaal 3 weken)

 

Tijdstip: de sessies vinden 1 keer per week op maandag, dinsdag of woensdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur plaats.

Benodigdheden: een computer, laptop, tablet of smartphone met een camera en microfoon én internetverbinding. Ons advies is een computer, omdat het programma hierop beter werkt.

 

Aanmelden via uw behandelaar

Ouders/verzorgers van cliënten die bij ons in behandeling zijn kunnen zich via de behandelaar aanmelden voor de PE. Neem hiervoor contact met uw behandelaar op. De PE wordt vergoed door de gemeente.

 

 

 

 

Ervaringen van deelnemers van de online PE via RIOzorg Online

 

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze online behandelaren via online@riozorg.nl.

 

Maatregelen coronavirus: onze werkwijze

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen