‘Een verrassende verjaardag’, boek geschreven door Juliette Liber

Onze collega Juliette Liber, cognitief gedragstherapeut, heeft het boek ‘Een verrassende verjaardag’ geschreven. De interactieve verhalen zijn een toegankelijke manier om kinderen van 6 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers te helpen bij het praten over gevoelens.

Kinderen verschillen in hoe goed ze met gevoelens om kunnen gaan. Sterke gevoelens komen bij veel kinderen voor. Sterke gevoelens komen in veel alledaagse situaties voor. Bijvoorbeeld onzekerheid wanneer een kind iemand iets moeten vragen of boosheid wanneer iemand iets doet dat een kind niet leuk vindt. Vanaf jonge leeftijd is het herkennen van gevoelens bij henzelf en bij anderen een belangrijke vaardigheid. Het helpt om op passende wijze te reageren op gewone en op moeilijke situaties. Evenzo belangrijk is de vaardigheid om gevoelens te kunnen reguleren. En ook de vaardigheid om oplossingen te bedenken voor alledaagse problemen.

‘Een verrassende verjaardag’ is een interactief luisterboek met dierverhalen. Het is bedoeld om de vaardigheden van kinderen bij het omgaan met emoties te versterken. In deze vreemde tijd van het coronavirus, waarin de dagen van kinderen (en hun ouders/verzorgers) er opeens heel anders uitzien, kan het helpen om samen over gevoelens op een toegankelijke manier te praten.

 

Wil jij ook luisteren naar het boek ‘Een verrassende verjaardag’?
Het boek is tijdelijk online beschikbaar als gratis interactief luisterboek. Op de website van boekuitgeverij SWP kun je gratis een account aanmaken. Met het account heb je vervolgens toegang tot het interactieve luisterboek. Het boek vind je hier: Een verrassende verjaardag of zoek via het zoekveld op de website van SWP naar het boek. Klik vervolgens in het menu op Extra materiaal. Daar vind je de luistervideo’s. Het eerste introductiefilmpje is bedoeld voor ouders/verzorgers, luister hier alsjeblieft goed naar. In dat filmpje wordt uitgelegd hoe je samen met jouw kind aan de slag kunt met het interactieve boek.