Maatregelen coronavirus: onze werkwijze

We zijn, zoals altijd, op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur telefonisch en online bereikbaar. Onze werkwijze voor behandelingen en intakes zijn door het coronavirus aangepast. Onze zorg vindt deels online en deels op locaties die open zijn plaats.

De meeste van onze behandellocaties zijn na de nodige aanpassingen weer open voor een afspraak op locatie. Voor de behandellocaties die voorlopig nog gesloten zijn maken wij gebruik van online en telefonische behandeling. Intakes van nieuwe cliënten gebeurt via beeldbellen. Als deze manier van behandelen niet geschikt is kunnen we ook uitwijken naar een dichtstbijzijnde locatie die wel geopend is. Van tevoren overleggen we met elke (nieuwe) cliënt welk contact geschikt is voor hun situatie. Daarnaast blijven we u ook in de toekomst de mogelijkheid bieden voor online diagnostiek en behandeling.

Bij het geschikt maken van behandellocaties hebben we voor de inrichting de anderhalve-meter-afstand conform de richtlijnen van RIVM gehandhaafd. Samen met hygiënemaatregelen, als bijvoorbeeld het desinfecteren van materialen, zorgen wij zo goed mogelijk dat uw bezoek op locatie veilig verloopt. Zo blijven we met elkaar bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus.

Advies gebruik mondkapje
We adviseren jongeren (middelbare schoolleeftijd) en volwassenen om een mondkapje te dragen in de gangen van de gebouwen van onze behandellocaties. In de behandelruimte kan het mondkapje af.

 

Wat betekenen de corona-maatregelen voor u?
  • Onderzoek, behandeling en de intakes van nieuwe cliënten gebeuren, indien mogelijk, op een behandellocatie die hiervoor geschikt is gemaakt. Hierbij vragen we bij de uitnodiging voor de afspraak of u óf iemand uit uw gezin gezondheidsklachten heeft. De klachten kunnen kortademigheid, hoesten, verhoging of koorts zijn. Indien er gezondheidsklachten aanwezig zijn is een afspraak op locatie niet mogelijk. In dit geval kijken we samen op welke andere manier de afspraak het beste kan verlopen. Deze maatregel geldt ook voor als u een afspraak op locatie met ons heeft ingepland en u voor deze afspraak gezondheidsklachten krijgt. We zullen daarom voor elke afspraak (op locatie) altijd vragen of u geen van de bovengenoemde gezondheidsklachten heeft.
  • We overleggen met iedere cliënt hoe het vervolg van het behandeltraject kan verlopen: kan het op locatie of via online behandelen?
  • Groepsbehandelingen voor kinderen vinden plaats op locatie.
  • Sessies voor ouders/verzorgers vinden online plaats, de behandelaar zal hiervoor de handleiding beschikbaar stellen.

 

Welke behandellocaties zijn nog gesloten?

Op de pagina Locaties is met een asterisk * aangegeven welke behandellocaties voorlopig nog gesloten zijn. Zoals eerder aangegeven, aanmelden is mogelijk, voor gesloten behandellocaties geldt dat de intake/behandeling online, telefonische of op een andere behandellocaties plaatsvindt.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Richtlijn voor als u (op vakantie) in een land bent geweest waar code oranje geldt

Op de website van de Rijksoverheid kunt u opzoeken of er voor een land code oranje geldt in verband met het coronavirus: bekijk het hier. Bent u onlangs in een land (op vakantie) geweest waar code oranje geldt? Dit betekent dat u twee weken in thuis-quarantaine dient te blijven en dat we u die twee weken helaas niet kunnen ontvangen op onze behandellocatie. Neem contact op met uw behandelaar als u een afspraak op één van onze behandellocaties heeft in deze periode van twee weken. Uw behandelaar bespreekt dan graag met u of online behandelen een vervangende optie is.

 

Richtlijnen volgens Rijksoverheid en RIVM

Om de verspreiding van het coronavirus te blijven voorkomen houden wij ons aan de richtlijnen die het RIVM en de Rijksoverheid hebben opgesteld. Deze richtlijnen zijn:

  • Goed en regelmatig de handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik van papieren zakdoekjes en na gebruik direct in de prullenbak gooien
  • 1,5 meter afstand van elkaar houden
  • Geen handen schudden
  • Thuis blijven bij het hebben van koorts, kortademigheid, benauwdheid en/of hoesten

Lees meer actuele informatie hierover over op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM.

Bedankt voor jullie medewerking!

 

Maatregelen coronavirus: onze werkwijze

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen