Onderzoek naar nieuwe behandelmethode YourSkills verlengd

De nieuwe behandelmethode YourSkills is onderdeel van een effectiviteitsonderzoek van Universiteit Utrecht. In de behandeling wordt er gebruikgemaakt van rollenspel of Virtual Reality (VR).

Het effectiviteitsonderzoek

Het effectiviteitsonderzoek gebeurt onder leiding van hoogleraar Prof. dr. Bram Orobio de Castro, leerstoel experimentele ontwikkelingspsychopathologie. Het onderzoek is gericht op de behandeling van gedragsproblemen op gebied van agressie. De specifieke doelgroep is jongens van 8 tot en met 13,5 jaar. De behandeling bestaat uit 10 sessies cognitieve gedragstherapie. Bekijk de flyer over YourSkills of bezoek hun website www.yourskillstraining.nl.

 

Zorginnovatie

RIOzorg vindt zorginnovatie belangrijk, daarom werken wij mee aan dit onderzoek. De VR-behandeling biedt jongens de kans om op een leuke, actieve manier intensief te oefenen met nieuwe omgangsvaardigheden ‘skills’. Vanaf 1 juni 2019 is RIOzorg gestart met het selecteren van geschikte deelnemers voor het onderzoek. Het goede nieuws is dat het onderzoek (en dus ook de behandelmethois verlengd tot en met 1 januari 2021!

 

Lees meer over YourSkills:

 

Coronavirus | Werkwijze

Er zijn bijna geen coronamaatregelen meer, dit is goed nieuws. Maar corona is niet weg. Daarom volgen wij als RIOzorg nog enkele adviezen op om besmetting te voorkomen; we begroeten je graag met een glimlach en wij zorgen voor voldoende ventilatie en frisse lucht tijdens de behandeling. Bij klachten geldt nog steeds: blijf thuis en laat je testen (zelftest/GGD) en informeer RIOzorg zo snel mogelijk dat jouw afspraak niet kan doorgaan (middels het telefoonnummer: 026 820 02 08). Dit geldt ook als je gevaccineerd bent.