Verbinding door beweging

Door de unieke combinatie van voelen, denken, doen én bewegen wordt er een verbinding gelegd tussen ‘Mind’ als ‘Body’. De filosofie van de training is gebaseerd op BUDO: het stoppen van de (innerlijke) strijd. Dit kan zowel de mentale, sociale als fysieke strijd zijn bij scholieren. Tijdens de training Mind & Body gaan leeftijdsgenoten aan de slag met zichzelf om hun zelfbeeld te verstevigen, maar ook om hun weerbaarheid en veerkracht te vergroten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan geliefd zijn, je geliefd voelen; geluk en welbevinden. Omdat de training wordt gefaciliteerd door zowel een BUDO-coach als een systeemtherapeut ontstaat er een bijzondere dynamiek en zijn er direct positieve resultaten op korte termijn zichtbaar bij de scholieren.

 

Integratie met Japanse vechtsport

Tijdens de groepstrainingen Mind & Body worden scholieren zelfverzekerder, zich bewust van de redenen, het waarom, van hun handelen, leren ze omgaan met gedachten en gevoelens bij tegenslag én leren ze samenwerken (ook bij tegengestelde belangen). Hierbij is een belangrijk hulpmiddel ‘beweging’. Deze beweging in de training Mind & Body is gebaseerd op een Japanse vechtsport welke wordt gegeven door een BUDO-coach van Motimo (tevens werkzaam als gezinscoach en ervaren gezinstherapeut!). Door deze beleving worden nieuwe inzichten krachtig verankerd in praktische vaardigheden.

 

Terug naar menukaart Over RIOzorg

Inspirerend ouderschap

Om de (nieuwe) kennis en vaardigheden van de scholieren te vertalen naar hun thuissituatie, worden ook de ouder(s)/opvoeder(s) voor enkele trainingsbijeenkomsten uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomsten staan thema’s als verbinding en vertrouwen binnen het gezin centraal.

 

“Vertaling naar de thuissituatie”

Highlights training

- Voor het PO en het VO

- Regio Arnhem | Elders in overleg

- Maximaal 12 leerlingen

- Vanaf 7x 60 minuten

- Op school o.l.v. een BUDO-coach
en systeemtherapeut/dramatherapeut

- Onderdelen zijn Evidence Based Practice

Samen de menukaart doorlopen?

Mail ons App ons