Training ‘Leren leren’

Nieuwe fase met nieuwe vaardigheden

Alle kinderen moeten leren om hun huiswerk te maken, spullen op te ruimen, een planning te maken en hun aandacht te richten op onderwijstaken. Bij het ene kind gaat dit gemakkelijker dan bij een ander kind. Voor de kinderen die dit lastig vinden heeft RIOzorg de training ‘Leren leren’ ontwikkeld.

‘Leren leren’ methode

De doelstelling van de training is dat een kind ‘leert te leren’ door meer kennis over de leerfuncties en de werking van de hersenen te verkrijgen en de verschillende vaardigheden die nodig zijn rondom het leren. De training biedt kinderen tips en methodes in een interactieve setting, waarbij zij aan de hand van oefeningen beter leren plannen, concentreren, reflecteren en om te gaan met afspraken en deadlines.

De training ‘Leren leren’ is voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs
en voor leerlingen in de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs. Op deze leeftijd
wordt een steeds groter beroep gedaan op het zelfstandig aansturen van (leer)gedrag.

“Ik heb alles in de map bewaard, zo kan ik alle tips in de zomervakantie nog een keer doorlezen. Dan kan ik goed beginnen in de brugklas.”

Plaats

De training ‘Leren leren’ wordt zowel op onze locatie Arnhem als Trainingsmap leren lerenRotterdam gegeven. De training is ook mogelijk op een andere locatie, zoals een school. Dit gebeurt in
samenwerking met basisscholen en middelbare scholen.

Kosten

‘Leren leren’ wordt gegeven in de vorm van een in-company training, via een open inschrijving of in samenwerking met scholen. De training valt in de regel onder niet-vergoede zorg. Kinderen in behandeling bij RIOzorg komen in aanmerking voor vergoede training. Kosten voor de training bij minimaal 8 deelnemers: €175,- p.p. Voor een afwijkende groepsgrootte of andere vragen kunt u gerust contact met ons opnemen via mail of telefoon: 026 820 0208.

 

“Na 30 minuten leren heb ik steeds pauze gehouden, ik had een 10 voor mijn topo-toets!”