Kinderen gescheiden ouders

Veel kinderen letten goed op hun vader en moeder tijdens een scheiding, soms vergeten zij dan hoe het eigenlijk met henzelf gaat. De training ‘Kinderen gescheiden ouders’ laat kinderen oefenen met gedrag dat zij lastig vinden.

Tijdens de training krijgen kinderen de tijd om te praten over de fijne dingen en de niet fijne dingen tijdens de scheiding, maar ook over de dingen die veranderen. Het kind leert hoe hij of zij met verdriet, frustratie of boosheid om kan gaan. Doordat de training in kleine groepen plaatsvindt, kunnen kinderen ideeën met elkaar delen en steun bij elkaar vinden.

N.B. Deze training wordt niet op al onze locaties aangeboden, neem contact met ons op voor actuele informatie over de behandellocaties.

Traject op maat
RIOzorg biedt naast reguliere behandelingen ook niet vergoede zorg in de vorm van Traject op maat. De behandeling Kinderen gescheiden ouders behoort tot Traject op maat, dit betekent dat de gemeente vanuit de Jeugdwet geen vergoeding geeft voor deze vorm van zorg.

Duur en tarief
De duur van een behandeling gaat altijd in overleg en wordt zoveel mogelijk na de eerste sessie afgesproken. De kosten bedragen per sessie € 105. Elk consult van een uur bestaat over het algemeen uit 45 minuten direct contact en 15 minuten indirecte werkzaamheden, zoals voorbereiding en verslaglegging.

Aanmelden
Via het aanmeldformulier overig aanbod kunt u uw kind aanmelden. Vragen? Neem gerust contact met ons op via info@riozorg.nl of telefonisch via 026 820 02 08.

 

Maatregelen coronavirus

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen