Onderzoek

RIOzorg doet niet alleen onderzoek naar de oorzaak van bepaald gedrag, maar kijkt ook naar de talenten die je kan gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen. De omgeving zoals ouders, gezin, school, buurt, vrienden, hobby en sportclub, speelt hierbij een belangrijke rol. Tijdens het onderzoek en de behandeling hebben we aandacht voor al deze aspecten.

Voorbeelden van onderzoeken die wij verrichten zijn: intelligentieonderzoek, vragenlijstonderzoek en persoonlijkheidsonderzoek. Onderzoeks- en behandelaanbod zijn afhankelijk van de verwijzing (basis GGZ of specialistische GGZ). Onderzoeken op basis van verwijzing van jouw huisarts of gemeente worden meestal vergoed. Je kunt voor een aantal onderzoeken ook bij RIOzorg terecht zonder verwijzing.

Na het onderzoek bekijken wij welk behandelaanbod het beste bij iemand past. Als de standaardbehandeling niet goed bij iemand passen, dan zoeken we naar een meer ‘op maat behandeling’.

Coronavirus: advies en preventieve maatregelen

Ook RIOzorg bereidt zich voor om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of ouders/verzorgers van een cliënt? Bekijk onze richtlijnen en preventieve maatregelen