Voor jongere

Op jouw leeftijd heb je soms behoefte aan wat ruimte voor jezelf; je gaat naar de middelbare school en je krijgt steeds meer je eigen leven. Hoewel iedere jongere tegen problemen aanloopt bij het opgroeien, kunnen sommigen wel wat extra hulp hierbij gebruiken. Als jij je vaak zorgen maakt of niet lekker in je vel zit, kan je terecht bij RIOzorg. Misschien heb je wat vervelends meegemaakt, ben je ergens onzeker over  of  wil je weten hoe andere jongeren met bepaalde situaties omgaan?

Wij onderzoeken en behandelen jongeren zorgvuldig bij signalen die wijzen op ontwikkelingsproblemen zoals ADHD, autisme, gedragsproblemen, angst, trauma, tics en somberheid. Bekijk ons behandelaanbod. Wij begeleiden jongeren, hun ouders en school in het omgaan met de problemen die zij dagelijks thuis, op school en op andere plekken tegenkomen. Je kunt bij RIOzorg terecht tot je 18e jaar. Bij de leeftijd 16-17 jaar wordt de haalbaarheid van afronding van het zorgtraject voor het 18e levensjaar bekeken.

Voor een aantal ontwikkelingsproblemen kun je niet terecht bij RIOzorg, bekijk hier welke dat zijn.

 

Werkwijze

RIOzorg werkt binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) bij zowel lichte als zwaardere problemen van jongeren. Bij RIOzorg werken kinder- en jeugdpsychiaters, artsen, cognitief gedragstherapeuten, GZ-psychologen, basispsychologen en orthopedagogen. Op de pagina Werkwijze vind je meer informatie. Wil je zien hoe het aanmeldproces gaat, bekijk daarvoor de pagina Aanmelden.

 

Behandellocaties van RIOzorg

Wij bieden op meer dan 30 behandellocaties, bekijk de adressen op de pagina Locaties. Wij zijn actief op zoek naar mogelijkheden voor nieuwe behandellocaties, zodat wij de gevraagde zorg dichtbij onze cliënten kunnen leveren en de wachttijden voor cliënten korter worden.

 

Waarom kiezen voor RIOzorg?

• Complete zorg: onderzoek en behandeling
• Wetenschappelijk effectief bewezen behandelmethodes
• Handelingsgerichte diagnostiek
• Expert bij comorbiditeit
• Samenwerking met school, wijkteams en huisarts (indien toestemming ouders)
• Vrijblijvend overleg of RIOzorg de juiste zorgverlener is voor uw kind
• Open en directe communicatie, waarbij wij de regels van de AVG (privacy) opvolgen
• Per locatie een inloop- of belspreekuur
• Streefdoel: geen of korte wachttijden
• Wij zijn in bezit van een kwaliteitscertificaat en waarborgen hiermee de beste zorg

 

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen via info@riozorg.nl of bellen naar 026 820 02 08.

 

Maatregelen coronavirus

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen