Handvatten voor makkelijker leren

De training Ik Leer Leren is geen huiswerkbegeleiding en ook geen verzameling tips of trucjes, maar een methode die uitgaat van al aanwezige kwaliteiten van de scholier. De scholier ontdekt de eigen leerstijl en hoe leerwerk optimaal te kunnen plannen en uitvoeren. Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren: dat is de uitdaging tijdens deze training. Door de training Ik Leer Leren halen scholieren (direct) betere leerresultaten: ze halen hogere cijfers, krijgen grip op faalangst, kunnen zich beter concentreren, leren beter plannen en krijgen meer motivatie om te leren.

 

Persoonlijke leerstijl en leervoorkeuren

Iedere scholier is uniek en dus ook zijn/haar leerstijl en -voorkeur. Er wordt in kleine groepen gewerkt, maar er wordt ook gekeken naar de specifieke behoefte van iedere scholier. De training Ik Leer Leren helpt bij het ontdekken van de persoonlijke leerstijl en reikt de methodes aan die daar het best bij aansluiten. Door hier gebruik van te maken, loopt de scholier minder vast in zijn/haar schooltaken, krijgt het zelfvertrouwen een boost en gaat de motivatie omhoog. Door het efficiënter en effectiever leren, gaan de schoolresultaten ook omhoog.

 

Terug naar menukaart Over RIOzorg

Alle aspecten van leren

Wat is het talent van de scholier en hoe zet zij dit effectief in? Hoe wordt leerwerk slim aangepakt? Hoe kan de scholier omgaan met spanning en stress? Hoe blijft de scholier bij de les? Dit soort vraagstukken, maar ook andere aspecten rondom motivatie, plannen en evalueren komen aan bod tijdens de training Ik Leer Leren.

 

“Van leerstijl ontdekken tot evaluatie”

Highlights training

- Speciaal voor het PO en brugklas VO

- 6 tot 8 leerlingen

- 5x 90 minuten

- Op school o.l.v.
een gecertificeerde ILL-coach

- Tip: ook voor MBO en HBO (eerstejaars)

Samen de menukaart doorlopen?

Mail ons App ons