Welbevinden en geluk vergroten

Een training gebaseerd op positieve psychologie met diverse werkvormen waarbij welbevinden en geluk continu centraal staan; dat is Happyles. Door de training krijgen scholieren inzicht in factoren die van invloed zijn op het geluksgevoel en krijgen ze tips om meer grip op hun leven te krijgen. Tijdens de Happyles gaan leeftijdsgenoten middels diverse werkvormen zoals quiz en video aan de slag met ‘geluk’ en het bevorderen van hun psychische gezondheid. Ook wordt aandacht besteed aan de thuissituatie, middelengebruik en schoolverzuim. Wat de training uniek maakt, is dat scholieren zelf bepalen in welke volgorde zij de opdrachten willen maken en een persoonlijke geluksscore verkrijgen inclusief bijbehorend advies.

 

Gebaseerd op positieve psychologie

Happyles gaat, gebaseerd op ideeën vanuit de positieve psychologie, uit van de krachten van de mens en richt zich op het versterken van beschermende factoren in de scholier. Scholieren worden zich in de training bewust van hoe zij zich voelen en krijgen tips en oefeningen die hen kunnen helpen om vaker lekkerder in hun vel te zitten. Middels thema’s zoals ‘gebeurtenis, gedachte, gevoel’, ‘problemen van je afschrijven’ en ‘je ideale toekomst’ wordt de scholier uitgedaagd om met het eigen geluk en de eigen (mentale) gezondheid op een laagdrempelige wijze aan de slag te gaan zodat sombere gedachten kunnen worden geminimaliseerd.

 

Terug naar menukaart Over RIOzorg

Totstandkoming inhoud

Happyles is een initiatief van het Trimbos Instituut, onder meer gespecialiseerd in onderzoeken en ontwikkelen van interventies gericht op het welzijn van jongeren. Happyles wordt door RIOzorg in samenwerking met dit instituut aangeboden. De training is een combinatie van een tweetal fysieke bijeenkomsten op school alsmede twee online lessen. De scholieren vullen tweemaal een Happyles-test in, zodat er zowel een 0-meting als een eindmeting plaatsvindt. De trainer voert met iedere scholier een individueel gesprek over de vragenlijst.

 

“Effect training inzichtelijk door Happyles-test”

Highlights training

- Speciaal voor het VO

- Klas (25 tot 30 leerlingen)

- 4x 45 minuten

-  Tijdens de mentorles (met docent)
i.s.m. zorgprofessional (SKJ-geregistreerd)

- Evidence Based Practice

Samen de menukaart doorlopen?

Mail ons App ons