Minddistrict

RIOzorg biedt ook de mogelijkheid tot e-behandeling in combinatie met face-to-face contact. Dit gaat via de online omgeving Minddistrict. Deze combinatie heet ook wel blended care. Het biedt behandeling op maat, want wij stemmen de ideale mix van face-to-face contact en e-behandeling voor iedere cliënt weloverwogen af.

Voordelen van e-behandeling

Je..

  • krijgt je eigen inloggegevens en kan op iedere plek aan de slag;
  • kan de modules in jouw eigen tijd volgen;
  • bespaart reistijd en reiskosten;
  • kan rustig nadenken over wat je wilt zeggen;

En de behandelaar wordt geïnformeerd over de voortgang van jouw behandeltraject.

Voor wie

De e-behandeling via Minddistrict is geschikt voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die in behandeling zijn bij RIOzorg. Ook voor hun ouder(s)/verzorger(s) hebben wij een aantal modules in ons aanbod.

Behandelaanbod

Op dit moment bieden wij modules op het gebied van onder andere depressie, ADHD, paniek en sociale angst. Voor ouders/verzorgers bieden wij online psycho-educatie op het gebied van onder andere ADHD, ASS (autisme), angst en opvoedproblemen.

Hoe werkt Minddistrict

Eerst meld jij of meldt u uw kind aan bij RIOzorg, dit kan via ons online aanmeldformulier. Als cliënt krijg je vervolgens toegang tot de online omgeving van Minddistrict. Het is een beveiligde omgeving waar je onder andere berichten kan sturen naar jouw behandelaar en de voor jou klaargezette modules voor jouw behandeling kan doorlopen. Dit kan met en zonder actieve begeleiding van de behandelaar. Je kan oefeningen doen, filmpjes bekijken, lezen en leren over de problemen jij of uw kind ervaart.

Kosten

Er zijn geen extra kosten aan e-behandeling verbonden binnen de basis- en specialistische GGZ.

Aanmelden

Via ons online aanmeldformulier is er de mogelijkheid uw kind of jezelf aan te melden bij RIOzorg. Mochten er vragen zijn, bel ons gerust op 026 820 02 08 of mail naar info@riozorg.nl.


   Voor cliënten

     Inloggen en jouw e-behandeling starten

 

Maatregelen coronavirus: onze werkwijze

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen