Onderzoek naar nieuwe behandelmethode YourSkills

De nieuwe behandelmethode YourSkills is onderdeel van een effectiviteitsonderzoek van Universiteit Utrecht. In de behandeling wordt er gebruik gemaakt van rollenspel of Virtual Reality (VR).

Het effectiviteitsonderzoek gebeurt onder leiding van hoogleraar Prof. dr. Bram Orobio de Castro, leerstoel experimentele ontwikkelingspsychopathologie. Het onderzoek is gericht op de behandeling van gedragsproblemen op gebied van agressie. De specifieke doelgroep is jongens van 8 tot en met 13,5 jaar. De behandeling bestaat uit 10 sessies cognitieve gedragstherapie. Bekijk de flyer over YourSkills of bezoek de website www.yourskillstraining.nl.

 

Zorginnovatie

RIOzorg vindt zorginnovatie belangrijk, daarom werken wij mee aan dit onderzoek. De VR-behandeling biedt jongens de kans om op een leuke, actieve manier intensief te oefenen met nieuwe omgangsvaardigheden ‘skills’. Vanaf 1 juni 2019 is RIOzorg gestart met het selecteren van geschikte deelnemers voor het onderzoek. Het goede nieuws is dat het onderzoek is verlengd tot 10 januari 2021!

 

Lees meer over YourSkills: