Wat werken bij RIOzorg zo fijn maakt

Onze collega Steffanie Jansen, psycholoog en casemanager, vertelt enthousiast aan de hand van haar kernwaarden hoe zij het ervaart om bij RIOzorg te werken.

“Ik weet nog goed dat ik als jonge en naïeve psychologiestudente in de collegebanken zat. Gezien ik af en toe wat moeite had met opletten, had mijn brein alle mogelijkheid om af te dwalen en er lekker op los te fantaseren. Veelal dacht ik na over hoe mijn psychologiecarrière er uit zou komen te zien. Zoals iedere naïeve psychologiestudente dacht ik dat de rode loper voor me uit werd gelegd. En dat nog het liefst binnen een organisatie die aan al mijn kernwaarden zou voldoen, namelijk zelfstandig werken, kennis vergaren en de allerbelangrijkste: een hecht team met fijne mensen.

Ik hoef je denk ik niet uit te leggen dat de rode loper niet voor me bleek klaar te liggen na mijn afstuderen. Transitie Jeugdzorg zorgde er helaas voor dat iedere organisatie de rode loper in de kelder had liggen. Helaas pindakaas. Na een aantal omzwervingen in het leven kwam ik, een aantal jaar na mijn afstuderen, bij RIOzorg terecht. En wat bleek: het is dus wel mogelijk dat een organisatie aan al mijn kernwaarden kon voldoen!

Kernwaarde: zelfstandig werken

Bij RIOzorg werken we namelijk, los van een hoofdkantoor, op verschillende behandellocaties. Dit houdt in dat je in je eentje (dan wel met een regiebehandelaar) op je eigen locatie zit. Dit maakt niet alleen dat je veel zelfstandigheid hebt qua werken, maar ook ambassadeur bent voor je eigen locatie. Veelal zitten we op scholen, wat maakt dat je dichtbij de cliënt en het systeem werkt. Kernwaarde ‘zelfstandig werken’: CHECK!

Kernwaarde: kennis vergaren

Ook aan de kernwaarde kennis vergaren wordt binnen RIOzorg ruimschoots voldaan. Binnen het team heeft iedereen een eigen expertise die we graag met elkaar delen tijdens intervisies. Zo leren we mét elkaar ván elkaar. Een mooi uitgangspunt als je het mij vraagt. Tevens zijn er mogelijkheden tot het volgen van cursussen en opleiding. Kernwaarde ‘kennis vergaren’: CHECK!

Kernwaarde: hecht team

Dan de allerbelangrijkste uit mijn rijtje, namelijk een hecht team met fijne mensen. Ik heb een enorm warme en fijne band met mijn collega’s bij RIOzorg. Iedereen waardeert én respecteert elkaar. Je krijgt hierbij de ruimte om compleet jezelf te zijn. Iedere persoonlijkheid voegt weer wat kleur toe aan het kleurrijke palet dat RIOzorg vormt. Voor mij voelt het team als een warm bad, waar ik nog lang niet uit wil komen (buiten is het altijd koud ;-)). Kernwaarde ‘hecht team’: DUBBELCHECK!

Oftewel: RIOzorg is voor mij de ideale organisatie om voor te werken. Een organisatie die trots is op zijn medewerkers en waarbij ik me trots voel om voor te mogen werken. Denk jij nou na het lezen van dit blog: dit wil ik ook? Dat kan! RIOzorg heeft meerdere vacatures voor basispsychologen, orthopedagogen en GZ-psychologen. Kijk gerust op onze vacaturesite werkenbijriozorg.nl of er iets voor je bij staat. En laat even weten dat je eraan komt, dan leggen wij de rode loper voor je klaar!”