Mijn dag als relatiemanager bij RIOzorg

 

“Het is 08:00 uur, ik hoor mijn werktelefoon. Een wijkteammedewerker in regio Oost maakt zich grote zorgen. Naast bestaande gedragsproblemen van de 12-jarige dochter binnen een gezin in haar gemeente, komt frustratie voor het hele gezin om de hoek kijken tijdens de periode van RIVM-maatregelen wegens de coronacrisis. Aansluitend zoek ik direct contact met ons secretariaat en daarna met onze regiebehandelaar van de betreffende regio.”

 

Hoe mijn dag eruit ziet

“Eind van de ochtend heb ik een afspraak met één van onze orthopedagogen om samen naar een POH GGZ-er (eigenlijk SOH GGZ) te gaan die rechtstreeks doorverwijst namens meerdere huisartsen in de Foodvalley. Deze vriendelijke, zeer deskundige man reserveerde een half uur in zijn agenda, echter na een uur zijn we nog lang niet uitgepraat. Onze orthopedagoog vertelt hem over intakes, onderzoek/diagnostiek en behandelinhoud. Zelf licht ik m.n. procesmatige onderdelen van een behandeltraject toe.

 

’s Middags reis ik af naar één van onze drie hoofdlocaties, in Amersfoort, waar het team van relatiemanagers – samen met onze adviseur marketing en communicatie – tweewekelijks overleg heeft. Vindbaarheid en zichtbaarheid van ons laagdrempelige, kwalitatief hoogwaardige zorgaanbod is sinds de coronacrisis uitbrak extra van belang voor kinderen/jongeren en hun ouders/opvoeders, scholen, gemeenten/wijkteams en CJG’s, huisartsen en POH-GGZ-ers. Dankzij de flexibiliteit en extra inzet van onze behandelaren, cliënten en ouders/opvoeders was en is het mogelijk ons zorgaanbod te continueren, online en (intussen weer voornamelijk) op locatie in onze regio’s.

 

Trots

Trots ben ik óók op het feit dat RIOzorg, naast onderzoek/diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, een preventief aanbod heeft dat op scholen wordt ingezet. Preventie ter bevordering van de mentale veerkracht van onze doelgroepen. Verbinden door Bewegen, dat vanuit onze werkgroep Mind&Body is ontwikkeld door onze vak- /systeemtherapeuten i.s.m. bewegings-/sportprofessionals, maakt dat we tijdens en na de coronatijd kinderen/jongeren zoveel mogelijk in hun kracht kunnen blijven zetten. Een compleet, toegankelijk preventief ondersteunend aanbod, naast de mogelijkheid tot onderzoek/diagnostiek & behandeling als gedragsproblemen kinderen/jongeren in hun ontwikkeling belemmeren.

 

Bij RIOzorg voel ik mij als relatiemanager geheel in mijn element. Mijn kennis en ervaring na mijn studie pedagogische wetenschappen, diverse onderzoeksfuncties in o.a. GGZ en 10 jaar docentschap in het hoger onderwijs komen in deze baan samen. De interne en externe communicatielijnen zijn kort. De interne sfeer is prettig. Regelmatig overleg met collega-relatiemanagers, behandelaren, adviseur marketing en communicatie en MT maakt dat onze huidige en potentiële externe relaties adequaat en transparant worden geïnformeerd over ons behandel- en begeleidingsaanbod. Dit resulteert in onderlinge samenwerking die steeds meer intensiveert!”

 

“Voor 100% blijf ik bijdragen aan het waarmaken van onze missie & visie. Met meer plezier & zelfvertrouwen opgroeien & ontwikkelen!”

 

– drs. Sigrid Ackerman

 

PS. Een keer een kop koffie drinken samen? Bel me gerust op 06 868 59 337 of stuur een e-mail op s.ackerman@riozorg.nl.

 

 

Coronavirus | Werkwijze

Er zijn bijna geen coronamaatregelen meer, dit is goed nieuws. Maar corona is niet weg. Daarom volgen wij als RIOzorg nog enkele adviezen op om besmetting te voorkomen; we begroeten je graag met een glimlach en wij zorgen voor voldoende ventilatie en frisse lucht tijdens de behandeling. Bij klachten geldt nog steeds: blijf thuis en laat je testen (zelftest/GGD) en informeer RIOzorg zo snel mogelijk dat jouw afspraak niet kan doorgaan (middels het telefoonnummer: 026 820 02 08). Dit geldt ook als je gevaccineerd bent.