Autisme

Kinderen en jongeren met autisme verwerken informatie anders dan andere kinderen. Dit is vooral terug te zien in de wijze waarop deze kinderen en jongeren op anderen reageren. Als er iets verandert in hun dagelijkse routine kan er paniek ontstaan. Ook is het onderhouden van sociale contacten lastig.

Oorzaken autisme

Bij kinderen en jongeren met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier, wat voor het derde levensjaar al opvalt. Met autisme word je geboren, en blijft gedurende je hele leven een rol spelen.

Mogelijke behandelingen en ondersteuning autisme

Afhankelijk van de hulpvraag bekijken we, in overleg met u, welk behandelaanbod het beste aansluit bij uw kind. Hierbij maken wij gebruik van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden. Meestal bestaat de behandeling van kinderen/jongeren met autisme uit een combinatie van uitleg aan ouders, school en kind/jongere over de classificatie autisme (= psycho-educatie), specifieke adviezen voor school en ouders, mediatietherapie, ouderbegeleiding en eventueel een sociale vaardigheidstraining.

Aanmelden

Aanmelden kan via onze aanmeldpagina. Wilt u eerst meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Maatregelen coronavirus: onze werkwijze

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen