Oudercursus ‘Praten met kinderen’

Vindt u het opvoeden van uw kind steeds lastiger te worden naarmate ze ouder worden? Zou u best wat handvaten kunnen gebruiken om conflicten te leren oplossen? Wilt u voorkomen dat ieder gesprek uit de hand loopt? Bent u het zat dat een discussie eindeloos voortduurt of altijd met hoog oplopende emoties gepaard gaat?

Praten met kinderen is een preventieprogramma gericht op ouders die problemen ervaren in de opvoeding en willen voorkomen dat de gedragsproblemen van het kind uitgroeien tot ernstiger probleemgedrag.

Doel
Praten met kinderen leert ouders te overleggen over problemen, conflicten en meningsverschillen om zo een oplossing te vinden waar uiteindelijk iedereen tevreden mee is.

Aanpak
Praten met kinderen is een groepscursus van zeven bijeenkomsten van twee uur waarin u als ouder leert hoe u een meningsverschil met uw kind kunt bespreken. U krijgt tips en richtlijnen om een gesprek in een goede sfeer te laten verlopen door goede oplossingen te vinden. De groep zal bestaan uit 8-15 deelnemers.

Voor wie
Praten met kinderen is bedoeld voor ouders van kinderen vanaf ongeveer 10 jaar die lichte problemen ervaren in de opvoeding en hun opvoedingsvaardigheden willen vergroten.

Kosten
De kosten bedragen € 247,- p.p.
Tweede ouder betaalt € 50,-.

Datum 2015

Rotterdam:
7 september
14 september
21 september
28 september
5 oktober
12 oktober
26 oktober

Arnhem:
14 september
21 september
28 september
5 oktober
12 oktober
19 oktober
2 november

Tijdstip
Rotterdam: 18.30 uur tot 20.30 uur
Arnhem: 19.00 uur tot 21.00 uur

Waar
De cursus zal plaatsvinden op onze vestigingen Arnhem en Rotterdam.

Onderzoek
De ‘Erkenningscommissie Interventies Deelcommissie jeugdzorg en psychosociale/pedagogische preventie’ heeft de cursus in april 2014 als “Effectief volgens goede aanwijzingen” beoordeeld.

Maatregelen coronavirus

Ook RIOzorg heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of aanmelden als nieuwe cliënt? Bekijk onze preventieve maatregelen