Braingame Brian

Kinderen met ADHD kunnen moeilijk afleidingen weerstaan en vinden het lastig op de rem te staan. Ook hebben ze vaak problemen met hun werkgeheugen en vinden ze het best ingewikkeld hun plan aan te passen als de situatie verandert. Dit zijn vaardigheden die we ook wel de “regelfuncties” of de “executieve functies” noemen. Sinds ongeveer tien jaar weten we dat deze functies te trainen zijn. Binnen RIOzorg bieden we Braingame Brian aan. Dit is een 3D-computerprogramma dat via een uitdagende spelomgeving gericht is op het trainen van deze executieve functies. Braingame Brian draait om het jongetje Brian. Hij is uitvinder en is net verhuisd. In de spelwereld lopen familieleden en andere personen rond die een probleem hebben waarvoor Brian een oplossing bedenkt. Brian maakt steeds meer vrienden en kan de problemen steeds beter oplossen.

De training is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar met ADHD. Een speciaal opgeleide trainer begeleidt het kind. Het kind doorloopt de training thuis in 25 sessies die in totaal ongeveer vijf tot zes weken in beslag zullen nemen. De kosten van het programma zijn € 100,- exclusief BTW.

Coronavirus: advies en preventieve maatregelen

Ook RIOzorg bereidt zich voor om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We volgen hierbij het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Cliënt bij ons of ouders/verzorgers van een cliënt? Bekijk onze richtlijnen en preventieve maatregelen